Σεμινάριο χoρού από την Αγγελική Πετράκη

ABOUT DANCE WORKSHOP

Κάθε σώμα είναι μοναδικό, επομένως κάθε σώμα είναι αποδεκτό και η
κίνηση που δημιουργεί είναι ξεχωριστή. Εμείς σε αυτό το σεμινάριο μέσω της τεχνικής του μπαλέτου και της χορογραφικής σύνθεσης του σύγχρονου χορού θα ανακαλύψουμε τη κίνηση του σώματος που πηγάζει από το σκελετικό και μυϊκό σύστημα. Το σεμινάριο Ballet Technique through Phyisical Body αποτελείται από έναν κύκλο μαθημάτων που βοηθούν το σώμα να χτίσει τη τεχνική του μπαλέτου σύμφωνα με τη φυσική κίνηση του σώματος, είναι δομημένο πάνω στη τεχνική Gaga (Βatsheva Company).

Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα χορού(σε επαγγελματίες και μη) καθώς και σε όλους τους χορευτές με διαφορετικά χορευτικά background, σε ηθοποιούς καθώς και σε όλα τα
άτομα που θέλουν να πειραματιστούν και να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το μπαλέτο. Καθώς χορεύουμε θα μάθουμε να ακούμε το σώμα και μέσω της τεχνικής θα εξελίξουμε τις δυνατότητες μας στο μπαλέτο ,θα εξερευνήσουμε διαφορετικούς τρόπους και
δυνατότητες κίνησης της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης κτλ. Παράλληλα θα αναπτύξουμε τη κιναισθησία και την αντίληψη του σώματος μέσω της βιωματικής πρακτικής του χορού και του αυτοσχεδιασμού. Στο τέλος του σεμιναρίου θα παρουσιάσουμε μια χορογραφία βασισμένη στη τεχνική του μαθήματος.

 

19 ιουνίου 2022

11:30 – 14:30

Κόστος Εργαστηρίου 45 ευρώ

Κρατήσεις 2610279544

 

Βιογραφικό

Η Αγγελική Πετράκη είναι επαγγελματίας χορεύτρια και δασκάλα χορού. Είναι
συνδημιουργός και χορογράφος της ομάδας σύγχρονου χορού και perform acting Trial & με παραστάσεις όπως το Us, joints, η Medusa κλπ. Χορογραφός και Art Director της παράστασεις An Exotic Moment(ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 ΔΗΚΕΠΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ). Διδάσκει μπαλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε σχολές χορού σε Αθήνα και Πάτρα. Παράλληλα ως χορεύτρια νεοκλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού έχει συνεργαστεί με επαγγελματικές ομάδες χορού στην Αθήνα και με το Κρατικό θέατρο της Πάτρας και τη παραγωγή ο Καρυοθραύστης.

Έχει συνεργαστεί με την ομάδα Batsheva Dance Company στο Βερολίνο στα πλαίσια σεμιναριακού κύκλου και performance της τεχνικής Gaga. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την ανάλυση της κίνησης και τη δομή χορογραφικού υλικού, σύγχρονου και νεοκλασικού χορού (Βerlin 2019).

Παρακολούθηση σεμιναριακού κύκλου πάνω στο χοροθέατρο και το σωματικό θέατρο και
τον δομημένο αυτοσχεδιασμό. Σχετικά με το Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει συμμετάσχει στο σεμινάριο της ανάπτυξης του πολιτισμού στην Ελλάδα, πολιτισμός και δημιουργικός άνθρωπος. Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Άννα Πέτροβα-Μάρω Μαρμαρινού. Είναι απόφοιτη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο , στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.