Σεμινάριο Σύγχρονου Εύα Γεωργιτσοπούλου

Το masterclass «Inside extremity» είναι μια κινητική διαδικασία που έχει δυο βασικούς στόχους:

 

  • Αρχικά να ξεκλειδώσει το χορό του κάθε συμμετέχοντα κι έπειτα
  • να του μεταδώσει τρόπους ώστε να αναπτύσσει και να επικοινωνεί το χορό του.
  • Εστιάζει στην ανάπτυξη φυσικής κατάστασης & σωματικής συνείδησης και στην εκμάθηση εργαλείων αυτοσχεδιασμού.
  • Εξασκούμε τη σαφήνεια στην κίνηση (κινήσεις με αρχή-μέση και τέλος), τη μουσικότητα και την αντίληψη ώστε να παράγουμε το προσωπικό μας κινητικό λεξιλόγιο.

 

Το masterclass ξεκινά με αυστηρά καθοδηγημένες ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και εστιάζει στη συνεχή κινητικότητα. Μελετά τη σπονδυλική στήλη αλλά ενεργοποιεί σταδιακά όλο το σώμα και εξασκεί την πρόθεση της κίνησης στις αλλαγές ποιοτήτων και ταχύτητας. Ο αυτοσχεδιασμός εξελίσσεται μεταξύ ενός παιχνιδιού νοητικής ελευθερίας και σωματικών περιορισμών. Στο τέλος του σεμιναρίου περνάμε στην εκμάθηση μιας κινητικής φράσης που έχει βασιστεί στις ποιότητες και με έναν τρόπο στο δυναμισμό και το απρόβλεπτο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.

Η Εύα Γεωργιτσοπούλου γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατοικεί στο Βερολίνο. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε τις σπουδές της στο Ισραήλ όπου ως χορεύτρια συνεργάστηκε με τους Noa Zuk, Shlomi Bitton και Kibbutz Contemporary Dance Company. Κατα τη φοίτησή της στην Ελλάδα συνεργάστηκε επίσης με το Χοροθέατρο Οκτάνα και την Hellenic Dance Company ενώ έπειτα ως επαγγελματίας στη Γερμανία με τους Cia Sonia Rodriguez, Inside The Body Performing Arts, Frantics Dance Company, Judith Sanchez Ruiz, Edivaldo Ernesto. Από το2016 συνεργάζεται με την ομάδα χορού Αερίτες της Πατρίσιας Απέργη και από το 2019 έως σήμερα με τη Sasha Waltz & Guests. Οι χορογραφικές της δημιουργίες ξεκίνησαν να παρουσιάζονται σε Ελλάδα και Γερμανία το 2015. Το 2021 χορογράφησε το W(h)oman για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το σόλο Groove για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Σάββατο 18-12-2021 & Κυριακή 19-12-2021

11.30π.μ.-1.30μ.μ.

Dance A, Έλλ.Στρατιώτου 93, Πάτρα.

Συμμετοχή:

25 ευρώ/μια μέρα
45 ευρώ/δυο μέρες