Σύγχρονο με την Όλγα Σπυράκη

Τετάρτη 5.00-6.30 Έναρξη: 23 Σεπτεμβρίου 2020

Η Όλγα έχει κάνει σπουδές (ΜΑ) στην χορογραφία στο Codarts University of the Arts (COMMA choreography master, artistic coach Linda Kapetanea), NL , και στον χορό – απόφοιτος σχολής χορού Ραλλού Μάνου, με συμπληρωματική σπουδή ως χορεύτρια για ένα χρόνο στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής . Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πατρών.
Έχει συμμετάσχει στο “Ex-In” πάνω στις τεχνικές Flying Low & Passing through (διάρκειας 30 ημερών), το οποίο διεύθυνε ο David Zambrano, και στο intensive on Fighting Monkey by RootlessRoot, στην Καλαμάτα το 2016.
Έχει συνεργαστεί ως performer, ανάμεσα σε άλλους, με Romeo Castellucci, Μ. Μαρμαρινό, Πατρίσια Απέργη/Αερίτες (Λύκειο Επιδαύρου), Ermira Goro, ομάδα χορού ΕΑΡ/Κώστα Τσιούκα , Yelp Dance Company/Μαριέλα Νέστορα, Nigel Charnocκ, και ως χορογράφος στο θέατρο/όπερα με τoυς Γ. Χουβαρδά ,Ανάργυρο Δενιόζο ,Θοδωρή Αμπαζή, Michael Seibel κ.α.
Διδάσκει σύγχρονο χορό και κίνηση για ηθοποιούς από το 2010. Αυτή την περίοδο διδάσκει στην Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών, και στο κέντρο χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν.

«Στόχος του μαθήματος είναι να βρούμε τις διαδρομές που το σώμα μας μπορεί να διανύσει, εσωτερικά και εξωτερικά στον χώρο, μες τον χρόνο και άχρονα, μες τη γη και έξω από αυτήν, μέσα από ένα άλλο σώμα ή και μια αίθουσα γεμάτη σώματα.
Πώς τις χρησιμοποιούμε αυτές τις διαδρομές και πως διευκολύνουμε την κίνηση μας, αξιοποιώντας κάθε πιθανή δυναμική και ταχύτητα μες τον χώρο.
Δίνεται, επίσης, έμφαση στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, στη φυσική κατάσταση και εγρήγορση και την ανάπτυξή τους αλλά και στην αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων μες τον κοινό χορό που “περπατούμε/ τρέχουμε/ διανύουμε” στον χώρο.
Το μάθημα ξεκινά με ενδυνάμωση και φυσική προετοιμασία του σώματος, πάνω στις αρχές της πρακτικής του fighting monkey, ύστερα δουλεύουμε πάνω στις αρχές του flying low , και του passing through, μέσα από αυτοσχεδιασμό αλλά και συνδυασμό κινήσεων (χορογραφία) που συσχετίζεται με την πρακτική ενός ελλειπτικού ταξιδιού στον χωροχρόνο!»