Σύγχρονο Σεμινάριο με την ΝΑΝΤΗ ΓΩΓΟΥΛΟΥ “join the fun” Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Το σεμινάριο αυτό έχει σαν στόχο να ανακαλύψουμε την χαρά του να χορεύουμε και με αυτήν να κινηθούμε στον  χώρο. Να επηρεαστούμε από το τί μας παρακινεί να χορέψουμε κι έχοντας αυτό σαν εργαλείο να δομήσουμε νέες κινήσεις και νέους τρόπους κίνησης. Μέσα από απλές ασκήσεις και κινητικές οδηγίες, ατομικά αλλά και ομαδικά θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την κίνηση με τον δικό του τρόπο ο καθένας. Μέσα από δομημένες ασκήσεις αυτοσχεδιασμού θα δοκιμάσουμε την εμπειρία του να συνυπάρχουμε χορευτικά και να δημιουργούμε κάτι καινούργιο.

Σημαντικό ρόλο στο σεμινάριο αυτό έχει αρχικά ο ρυθμός, μιας και θα επηρεαστούμε πολύ από οτιδήποτε εμπεριέχει ρυθμό κι έπειτα ο διάλογος, όπως αυτός χρησιμοποιείται στην καθημερινότητα μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Dance A  Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 1.00μ.μ.-3.00μ.μ.

Οργάνωση: Όλγα Σπυράκη

Συμμετοχή: 20€ και 10€ για τους/τις μαθητές/μαθήτριες της Ακαδημίας Χορού και της Dance A.

Η ΝΑΝΤΗ ΓΩΓΟΥΛΟΥ αποφοίτησε από την «Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου» το 2011 και το τμήμα «Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Πειραιά» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά το 2013. Από τον Σεπτέμβρη του 2019 κάνει το μεταπτυχιακό της με τίτλο «New Performative Practices» στο DOCH της Στοκχόλμης, στο Uniarts.

Έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως τους Χρήστο Παπαδόπουλο (Ιόν, Elvedon), Μέντη Μέγα (Τρίπλες και Τριπλέτες) , Μαρία Κολιοπούλου (Terrain), Πατρίσια Απέργη (Planites, ως creative contributor) και τον Σύνδεσμο Χορού (Rapidly Becoming), και με τους σκηνοθέτες Θάνο Παπακωνσταντίνου (Η Αποκάλυψη,Οι Στοιχειωμένοι-Δημήτρης Μαραμής, Μετατόπιση προς το ερυθρό, Colossus), Κατερίνα Γιαννοπούλου (Holy Beat, Το γελοίο σκότος), και την ομάδα 4Frontal (Βόϋτσεκ) κάνοντας επιμέλεια κίνησης στις θεατρικές τους παραστάσεις.

Έχει συμμετάσχει σε site-specific παραστάσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης, για το MIR Festival, στο Athens Video Dance Project, στο “Dourgouti Island Hotel”. Έχει πραγματοποιήσει τα residencies KID Residency (Μάλμε, Σουηδία 2018), Rosas Summer School Residency με την Μυρτώ Δελημιχάλη (Βρυξέλλες, Βέλγιο 2017) και Tanssi Residenssi Casa BenItalia supported by Beniamino Borghi and Kaakon Tanssi ry (Λόβιισα, Φιλανδία, 2015).

Δικά της σύντομα βίντεο χορού έχουν παρουσιασθεί στο Athens Video Dance Project (2014-2016 και 2019), στο 1st Moving Images International Video Dance Festival (Κύπρος, 2015) και στο 7th International Dance Films (Βρυξέλλες, 2018). Έχει χορογραφήσει τις δικές της ιδέες (DownFall 2012, On the Spot 2015-2016, The move, sHow.me 2018-2019) και επιμεληθεί του project Late Night Impro (οργανωμένες παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, 2017-2018), το οποίο πήρε μέρος στο “The Performance Shop” το 2018.

 

Βίντεο λινκ παράστασης: https://youtu.be/JDs3hm7sfD8

Βίντεο λινκ Νάντη Γώγουλου αυτοσχεδιασμός: https://vimeo.com/341172865