Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Μαριέλα Νέστορα

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Dance A – Έλληνος Στρατιώτου 93

τ.2610 426 420

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Μαριέλα Νέστορα

Η δεύτερη guest teacher που έρχεται να διδάξει στην Πάτρα, στα πλαίσια των σεμιναριακών μαθημάτων με θέμα την συνθετική διαδικασία στην κίνηση, είναι η χορογράφος, περφόρμερ και δασκάλα χορού Μαριέλα Νέστορα.

 

Η Μαριέλα Νέστορα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι χορογράφος της ομάδας σύγχρονου χορού YELP danceco. και διδάσκει αυτοσχεδιασμό και μέθοδο Feldenkrais. Σπούδασε σύγχρονο χορό και χορογραφία στο London Contemporary Dance School, μετά τις σπουδές της στην βιολογία (B.Sc., Queen Mary and Westfield, London) και Human Molecular Genetics (M.Sc. St.Mary’s Medical School, Imperial College, London) ενω πρόσφατα ολοκλήρωσε το Μaster Theatre Practices, (Artez university of the arts, Arnhem, Holland).Η YELP danceco. ξεκίνησε από τη Μαριέλα Νέστoρα στο Λονδίνο κι έχει παρουσιάσει έργα στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Ιταλία, Εστονία, Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία και στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καβάλα, Ϋδρα, Χανιά) και – στο Φεστιβάλ Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και στο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Χορογραφεί και χορεύει για τη σκηνή, εκτός σκηνής και στο δημόσιο χώρο ενω δραστηριοποιείται απο το 2011 σε συλλογικά πρότζεκτ Collective Choreography Project CCP, ‘from stage to page’ on the Greek dance scene, Green Park, Σύνδεσμος Χορού.

 

Εργάζεται ως κινησιολόγος στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες και οργανισμούς, δίδαξε κίνηση για ηθοποιούς στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και διδάσκει Feldenkrais ενώ είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Feldenkrais Center στην Αθήνα.

 

Συμμετοχή    20ευρώ

 

Μαθήτριες/μαθητές των σχολών Ακαδημία Χορού και Dance A 10ευρώ