Παρουσίαση της μεθόδου Barre ASTIĖ στο 50ό συνέδριο του CID- Conseil International de Danse της Unesco

…μια παρουσίαση από την κ. Ελένη Μπαλαφούτη της σωματικής μεθόδου Barre ASTIĖ σε διεθνές επίπεδο αυτή τη φορά αφού στο 50ό συνέδριο του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της Unesco που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στην Αθήνα έλαβαν μέρος 354 σύνεδροι από 50 χώρες!
Η κα Μπαλαφούτη στην ομιλία της έκανε μια ανάλυση της τεχνικής και των στόχων της μεθόδου και ενημέρωση για τη διεθνή παρουσία της μεθόδου και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα. Έδωσε ένα μάθημα Barre Astié με την παρουσία του δημιουργού της μεθόδου κ.Alain Astié ενώ στα πλαίσια των παραστάσεων στο Αμφιθέατρο Δώρα Στράτου οι μαθήτριες της σχολής Μυρτώ Ηλιάδη, Ισμήνη Ντάφλου, Θεοδώρα Πολίτη, Αρίστη Σοφή και Μαρία Τζόλα παρουσίασαν χορογραφία βασισμένη στις κινήσεις και την καλλιτεχνία της μεθόδου.
Η Barre ASTIĖ απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να γυμναστούν όπως οι χορευτές, χωρίς απαραίτητα να έχουν προηγούμενη εμπειρία σε χορευτικά μαθήματα και χωρίς να διαθέτουν το σώμα ή τις δυνατότητες ενός χορευτή. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από την προεφηβεία και μετά, και σε όλους όσοι αναζητούν έναν τρόπο άσκησης ευχάριστο, ασφαλή, αποτελεσματικό.
Η μέθοδος έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει το μάθημα ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και ανάλογα με τις σωματικές απαιτήσεις των ασκουμένων.